BlogKuchnia

Placuszki z kaszy gryczanej

Dzisiaj obiad bez mięsa, pyszne placuszki z kaszy gryczanej. U nas z sosem tzatziki, ale np. pomidorowy czy pieczarkowy też będzie dobry. 📝Chcecie przepis? Proszę bardzo:

✔400 g ugotowane kaszy grycznej
✔250 g sera białego
✔4 jajka
✔4 łyżki maki
✔3 cebule drobno pokrojone
✔3 marchewki starter na dużych oczkach
✔2-3 ząbki czosnku
✔olej do smażenia 
Cebulkę zeszklić na oleju, dodać marchew i chwilę podusić, wystudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami, masa ma być taka aby dało się formować kotleciki. Jeśli będzie za rzadkie można dodać trochę bułki tartej. Smażyć płaskie kotleciki na złoto z obu stron.

Smacznego 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *