Witamina C jest najważniejszą z witamin życia. Człowiek pozyskuje ją z pożywienia, bo nasz organizm nie potrafi jej syntezować. Skrajnym przykładem skutków jej niedoboru jest szkorbut, choroba objawiająca się zatrzymaniem procesów kolagenogenezy. Nie zawsze mamy możliwość skutecznie zadbać o regularne dostarczanie organizmowi odpowiedniej dawki witaminy C. Ponadto liczne, niekorzystne czynniki cywilizacyjne oraz stres powodują zwiększenie zapotrzebowania na tę substancję.
Syntetyzowany kwas askorbinowy, stanowiący całość lub część składu większości produktów dystrybuowanych na świecie jako witamina C – jest słabo przyswajalny przez nasz organizm. Zażywanie go systematycznie lub w dużych dawkach może powodować niekorzystne dla zdrowia skutki uboczne.
Witamina C bioorganiczna, występująca w powiązaniach bioflawonoidowych, stworzonych przez naturę wchłania się tak, jak pozyskiwana z pokarmu. Takie samo jest bowiem jej pochodzenie.
Witamina C-olway z kolagenem – pozyskana z polskiej dzikiej róży w połączeniu z kolagenem. Doskonale przyswajalna, bioorganiczna, niezbędna by Twój organizm funkcjonował prawidłowo…
Poznajcie ją bliżej!
Naturalna witamina C, w zestawieniu z syntezowaną, jest lepiej przyswajalna przez organizm ludzki i 3 ÷ 5-krotnie bardziej aktywna.
Dlaczego?
Naturalna witamina C jest lepiej wchłaniana z przewodu pokarmowego, skuteczniejsza w działaniu, bo szybciej osiąga i dłużej utrzymuje niezbędne stężenie w organizmie. W przyrodzie zawsze występuje wraz z flawonoidami, fenolokwasami i karotenoidami, co ją stabilizuje oraz zapewnia efekt synergistyczny.
Nasz ekstrakt jest standaryzowany na 70% witaminy C, co jest wartością absolutnie unikalną w efektywności „wyciągania” naturalnej witaminy C z biomasy. Zawiera jej aż 1.200 mg!
W suplemencie, który dla Was przygotowaliśmy, witamina C występuje wraz z flawonoidami, fenolokwasami i karotenoidami.
W owocach dzikiej róży można wyróżnić ponad 130 związków organicznych. Zawartość witaminy C jest w nich 10 razy większa, niż np. w owocach czarnej porzeczki i 100 razy większa, niż w jabłkach.
Odmiany Rosa canina wyselekcjonowane w Polsce, należą do rekordzistów pod względem zawartości doskonale biodostępnej witaminy C pozyskiwanej z natury.
Kolagen znajdujący się w naszym suplemencie cechuje najwyższa aktywność biologiczna i przyswajalność tworzących go aminokwasów. Pozyskiwany jest metodą chronioną patentem.
Potrzeba suplementacji organizmu w kolagen pojawia się już od ok. 26 roku życia. Regularne dostarczanie kolagenu spowalnia procesy starzenia się tkanek, które powodują liczne dolegliwości: włosy stają się łamliwe i matowe, skóra traci jędrność i elastyczność, pojawiają się bóle stawów i kręgosłupa
W saszetce naszej Witaminy C-olway znajduje się aż 1 000 mg kolagenu, a konkretnie hydrolizatu o bardzo wysokiej zawartości cennych aminokwasów: proliny i hydroksyproliny.
Pingback: Czy kolagen w jedzeniu to dobry pomysł na zwiększenie jego ilości? - ŻYCIE Z PASJĄ